Heb jij een plan dat bijdraagt aan een betere Nederlandse samenleving? Misschien gaat VSBfonds je helpen dat plan binnenkort uit te voeren! Tijdens het festival gaat VSBfonds namelijk 'live' donaties van maximaal € 10.000,- toekennen...

Pitch je plan aan VSBfonds
Valt jouw idee of plan zodanig op dat VSBfonds met jou verder wil praten, dan ontvang je een uitnodiging om tijdens het festival je plan verder toe te lichten. Lukt het je om de adviseurs van VSBfonds te overtuigen van de kracht van jouw plan? Dan ga je aan het einde van de dag met het geld naar huis om je idee uit te voeren. Boter bij de vis!

Lees meer over deze unieke pitch

Tv-afleveringen 'We doen het zelf wel'
In de aanloop naar het festival zendt Human zes tv-afleveringen uit van de serie 'We doen het zelf wel'.  Anneloor van Heemstra en Susan Koenen volgen hierin verschillende initiatieven, waarbij actieve burgers zelf vorm geven aan hun gemeenschap, dorp of buurt. In de afgelopen weken maakte Nederland kennis met scharrelondernemers in Breda, een ecodorp in Boekel, actieve initiatiefnemers in Kloosterburen en de buddies van Arnhem.

Vrijwilligers gezocht! Wil je ons helpen?

Denk jij: ‘Een festival organiseren over de participatiesamenleving, dat doe ik zelf wel!’ Dan zijn we op zoek naar jou. Om alles gesmeerd te laten verlopen, kunnen we niet zonder de hulp van vrijwilligers. Pas samen met jou kunnen we het festival tot een groot succes maken!

Kijk hier hoe je jezelf kan aanmelden als vrijwilliger.

Tv-opnames tijdens het festival
Onze mediapartner Human is tijdens het festival ook aanwezig om opnames te maken van de hele dag. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens de verhalen van de Lokale Helden. Ook schuiven een aantal sprekers én bezoekers aan het einde van de dag 'aan tafel bij Natasja', onze dagvoorzitter. Met welke conclusie sluiten we de dag af? Natasja vat het voor ons samen. Van al deze gebeurtenissen én meer maakt Human een mooie compilatie.

Workshops
Ondertussen staan er al meer dan twintig workshops op de site waaruit je kunt kiezen! Het volledige schema met alle tijden volgt ruim een week voor het festival. Je kunt kiezen uit een kleine veertig workshops over o.a. crowdfunding, fondsenwerving, vastgoedaankoop- en beheer of storytelling, er zijn inspiratiemeetings en je kunt mee op Wijksafari door het Soesterkwartier. De workshops zijn pragmatisch en interactief, dus je kunt er direct mee aan de slag. Alle workshops worden je aangeboden door onze partners. 

Check het programma

Wist je dat we de innerlijke mens ook goed verzorgen op het festival? Iedereen ontvangt bij de entree drie consumptiemuntjes die je kunt gebruiken voor een drankje of een hapje. Daarnaast kun je natuurlijk gewoon gebruikmaken van de uitstekende catering van De Rijtuigenloods.

Let op: de tijden zijn veranderd! We starten om 10.00 uur en eindigen om 18.00 uur.