Kiest Margaux voor turnen of voor haar vriendin?

Margaux (10) moet kiezen tussen haar vriendin en sport. Ze zit namelijk samen met Christina op paardrijden, maar ze zit ook op selectie-turnen en beide trainingen vallen op dezelfde dag.

Een panel van twaalf kinderen denkt mee met Margaux's dilemma en geeft haar advies.

Vooral sinds Christina van het paard is gevallen en nu beetje bang is, wil Margaux er voor haar zijn. Maar dan moet ze het selectie-turnen laten vallen en dat wil ze liever niet.

De kinderen van het panel buigen zich over Margaux's probleem. Moet vriendschap boven alles gaan? Of mag je soms ook voor jezelf kiezen? "Als je aan jezelf denkt hoeft dat niet altijd egoïstisch te zijn."

Over de serie

Nieuwe reeks met dilemma's en mogelijke oplossingen

Tien afleveringen wekelijks vanaf zondag 5 januari 2020 om 19.25 uur bij Zapp op NPO 3

Kinderen lopen tegen alle mogelijke rare, moeilijke, praktische of grappige dilemma’s aan. Hoe moeten ze die te lijf gaan? Ze hebben nog niet heel veel levenservaring, dus is het fijn als andere kinderen met ze meedenken, helpen bij het vinden van de beste oplossing. Daarom is er een hulppanel in het leven geroepen. Twaalf kinderen uit heel Nederland bekijken de verhalen en denken na over de vraag wat zij zelf zouden doen in een vergelijkbare situatie.

In Wat zou jij doen? komen allerlei dilemma's ter sprake. Per aflevering vertelt een kind (10-12 jaar) in een korte documentaire wat zijn of haar probleem is. Meestal is dat een herkenbaar verhaal met verschillende kanten. Het hulppanel bekijkt het filmpje en reageert. Zo wordt duidelijk dat je op verschillende manieren naar een dilemma kunt kijken. En het nodigt de kijker uit om bij zichzelf na te gaan: Wat zou ik doen?

Regie: Anneloor van Heemstra en Nadine Kuipers.
Wat zou jij doen? is geproduceerd door CCCP in opdracht van Human.