Caspar heeft lang haar en wordt soms voor een meisje aangezien.

Caspar (10) is erg blij met zijn lange haar, maar hij wordt nogal eens voor een meisje aangezien. Zijn dilemma is of hij zijn vrienden moet vertellen dat hij het daar moeilijk mee heeft.

Over de serie

Nieuwe reeks met dilemma's en mogelijke oplossingen

Tien afleveringen wekelijks vanaf zondag 5 januari 2020 om 19.25 uur bij Zapp op NPO 3

Kinderen lopen tegen alle mogelijke rare, moeilijke, praktische of grappige dilemma’s aan. Hoe moeten ze die te lijf gaan? Ze hebben nog niet heel veel levenservaring, dus is het fijn als andere kinderen met ze meedenken, helpen bij het vinden van de beste oplossing. Daarom is er een hulppanel in het leven geroepen. Twaalf kinderen uit heel Nederland bekijken de verhalen en denken na over de vraag wat zij zelf zouden doen in een vergelijkbare situatie.

In Wat zou jij doen? komen allerlei dilemma's ter sprake. Per aflevering vertelt een kind (10-12 jaar) in een korte documentaire wat zijn of haar probleem is. Meestal is dat een herkenbaar verhaal met verschillende kanten. Het hulppanel bekijkt het filmpje en reageert. Zo wordt duidelijk dat je op verschillende manieren naar een dilemma kunt kijken. En het nodigt de kijker uit om bij zichzelf na te gaan: Wat zou ik doen?

Regie: Anneloor van Heemstra en Nadine Kuipers.
Wat zou jij doen? is geproduceerd door CCCP in opdracht van Human.