Blijft Juuls op haar vertrouwde school of kiest ze na de verhuizing voor een nieuwe?

Juuls

In de eerste aflevering komt Juuls (10) aan het woord. Juuls zit in groep 7 en gaat verhuizen naar de andere kant van de stad. Ze twijfelt of ze op haar oude vertrouwde school wil blijven, of dat ze de uitdaging van een nieuwe frisse start moet aangaan. Ze is bang er op haar nieuwe school niet helemaal bij te gaan horen omdat ze nieuw is.

Over de serie

Nieuwe reeks met dilemma's en mogelijke oplossingen

Tien afleveringen wekelijks vanaf zondag 5 januari 2020 om 19.25 uur bij Zapp op NPO 3

Kinderen lopen tegen alle mogelijke rare, moeilijke, praktische of grappige dilemma’s aan. Hoe moeten ze die te lijf gaan? Ze hebben nog niet heel veel levenservaring, dus is het fijn als andere kinderen met ze meedenken, helpen bij het vinden van de beste oplossing. Daarom is er een hulppanel in het leven geroepen. Twaalf kinderen uit heel Nederland bekijken de verhalen en denken na over de vraag wat zij zelf zouden doen in een vergelijkbare situatie.

In Wat zou jij doen? komen allerlei dilemma's ter sprake. Per aflevering vertelt een kind (10-12 jaar) in een korte documentaire wat zijn of haar probleem is. Meestal is dat een herkenbaar verhaal met verschillende kanten. Een panel van twaalf kinderen bekijkt het filmpje en reageert. Zo wordt duidelijk dat je op verschillende manieren naar een dilemma kunt kijken. En het nodigt de kijker uit om bij zichzelf na te gaan: Wat zou ik doen?

Regie: Anneloor van Heemstra en Nadine Kuipers.
Wat zou jij doen? is geproduceerd door CCCP in opdracht van Human.