Manoushka Zeegelaar Breeveld maakte met Kleur een aanjager voor meer diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse film- en televisiewereld. Op Mag Het Licht Aan zal de actrice de presentatie voor haar rekening nemen. We spraken haar over revolutie, nuance en Tweede Pinksterdag. En ze tipt Wees Onzichtbaar. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van het bekroonde boek.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Wees Onzichtbaar van Murat Isik. Reageer voor 4 oktober om kans te maken. Helaas, deze actie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Wees Onzichtbaar

Wees Onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.