Mehmet Day is onderzoeker en houdt zich bezig met de maatschappelijke positie van jongeren met een migratieachtergrond. Wij spraken hem over de rol die onderwijs kan spelen bij de identiteitsontwikkeling van jongeren en hij tipt het boek Waarom Ras ertoe doet van Afua Hirsch. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Waarom Ras ertoe doet van Afua Hirsch. Reageer voor 7 april om kans te maken. Deze winactie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Waarom Ras ertoe doet

Afua Hirsch is geboren en getogen in Engeland. Dat geldt ook voor haar ouders, haar zuster, haar man, haar dochter en de meeste van haar vrienden. Maar waarom blijven mensen dan vragen waar ze vandaan komt? Er is iets wat zij en haar naasten delen, schrijft Hirsch: "De reden is simpel: het gaat over onze huidskleur. We zijn allemaal opgegroeid in het besef 'anders' te zijn." Dit boek gaat over de reden waarom dat ertoe doet. Volstrekt open, onderzoekend en subtiel verweeft Hirsch de verhalen over de raciale kloof met haar eigen levensverhaal. Ze legt uit hoe die kloof is ontstaan en hoezeer die nog steeds wordt ontkend, en ze pleit voor verandering.