Als er iemand doodgaat, rouwen we. Maar ook als je je baan verliest of je relatie uitgaat, kun je daar om rouwen. We maken daar onvoldoende ruimte voor, constateert Marte Boneschansker. Samen met Koosje Laan roept zij voor hun nieuwe voorstelling 2022 uit tot het 'Het jaar van rouw'. We spreken ze over rouw en ze tippen het boek Waar gezongen wordt van Shula Tas. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Marte over Waar gezongen word:

"Shula heeft een roman geschreven over rouw en het verlies van haar beide ouders. (...) Je verliest een versie van jezelf door dat wat je los moet laten. Shula heeft dat ook meegemaakt en veel onderzoek gedaan naar rouw. Ik vind het heel mooi dat ze een kunstvorm heeft gevonden voor haar verlies."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren Waar gezongen wordt van Shula Tas. Reageer voor 10 maart om kans te maken. Helaas deze actie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Waar gezongen wordt

Een jonge vrouw studeert af aan het conservatorium zonder daarna ooit nog een noot te zingen. Wanneer haar buurvrouw op een dag vraagt waarom ze niet meer zingt, begint ze aan een zoektocht. Die brengt de voormalige zangeres naar een overvolle zolder en langs verschillende tijden die aan haar verbonden zijn. Naar haar conservatoriumstudie en het overlijden van haar ouders, en verder terug, toen haar ouders in dit land onder heel andere omstandigheden leefden. En naar de tijd van haar voorouders, in een ander land maar met vergelijkbare verhalen. Verhalen over muziek, verlies, jodendom, rouw en schaamte.