"Het gaat slecht, maar verder gaat het goed,” zegt psychiater en zelfbenoemd 'verdrietdokter' Dirk De Wachter aan de vooravond van een grote uitdaging. Er is bij hem uitgezaaide kanker ontdekt, de prognose is onduidelijk. Hoe ondergaat de man die stelde dat de mensheid het ongeluk moet omarmen dit slopende proces? Wij spraken hem over de Brainwash Special. En onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van zijn nieuwe boek.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Vertroostingen - Gewone Woorden van Dirk De Wachter. Reageer vóór 12 januari 2023 om kans te maken. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Vertroostingen

'Wat ik zelf heb meegemaakt, doet me nadenken over de vraag: als een mens in de miserie zit, wat helpt dan? Wat doen we wanneer het noodlot ons treft? Waar vinden we troost? Het antwoord kun je in enkele woorden samenvatten: in de aanwezigheid van de ander. Dat is de basis.'

Als dokter ben je opgeleid om mensen in moeilijke situaties bij te staan, ze te gidsen en een helpende hand te bieden. 

Maar wat doen we wanneer het noodlot bij ons zelf toeslaat? Hoe vind je troost in moeilijke situaties? En waar kunnen we terecht? 

In dit persoonlijke boek onderzoekt Dirk De Wachter hoe we in de moeilijkste momenten troost kunnen vinden. Die zit in kunst, in natuur, in schoonheid, in gedachten en rituelen, maar vooral: in de ander.