Hoe kunnen we als land en samenleving accepteren wie we zijn door de gevolgen van ons koloniaal verleden? HUMAN sprak met theatermaker Ira Kip over inclusief herdenken en de lange weg van bewustwording die Nederland nog te gaan heeft. En ze tipt het boek Wit Huiswerk. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Over Wit Huiswerk zegt Kip:

"Wat ik zo goed vind aan dit boek, is dat het een bundeling is van verschillende stemmen. Juist bij thema’s als witheid of racisme is het belangrijk om meerdere verhalen te vertellen. (...) Je kan als witte persoon alles leren over zwarte cultuur, maar als je niks weet over jezelf en welke privileges je in deze samenleving hebt door je huidskleur, dan heb je huiswerk te doen."
 

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Wit Huiswerk. Doe mee via dit formulier. Reageer vóór 29 juli om kans te maken.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Wit Huiswerk

Je wilt bijdragen aan de strijd tegen racisme, maar je weet niet waar je moet beginnen. Het is alsof je de woorden niet hebt om er überhaupt iets over te zeggen. Het is ook nogal wat: antiracistisch zijn, betekent pijnlijk zelfonderzoek doen, openstaan voor kritiek en proactief plaatsmaken. Het betekent erkennen dat racisme een groot onderdeel is van onze geschiedenis, van de oorsprong van onze maatschappij, en daarmee ook van ons dagelijks leven. Wit Huiswerk vormt een onvolledig naslagwerk vol verdiepende essays en praktische tips om je in deze wereld op weg te helpen. Zodat ‘niet weten waar je moet beginnen’ in ieder geval geen excuus meer is.