Arjan Vliegenthart is politicoloog en directeur van het Nibud. Op 19 juni is hij tijdens de ledenvergadering van HUMAN benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Wij spraken hem over zijn benoeming en over de kracht van televisie. Ook tipt hij het boek De Onmisbaren van Ron Meyer. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van De Onmisbaren - Een Ode aan mijn Sociale Klasse van Ron Meyer. Reageer vóór 28 juli om kans te maken. Deze actie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

De Onmisbaren

Wie een bescheiden inkomen, een klein huis en werk met weinig status heeft, is zogenaamd dom, lui en zonder ambitie. Vergeten, genegeerd en zes jaar eerder dood. Eigen schuld, dikke bult. Had je maar moeten studeren of harder je best moeten doen. Schoonmaker, pakketbezorger, vuilnisophaler, distributiemedewerker, zorgverlener en miljoenen anderen. Mensen die niet thuis kunnen werken, de hardste klappen vangen en ons land overeind houden.

Arbeiderskind Ron Meyer is woedend én liefdevol over zijn onzichtbare sociale klasse. Zijn verhaal legt de worsteling bloot van een man die zijn klasse ontvlucht maar er telkens weer terugkeert. In een aanklacht tegen de heersende macht en een ode aan zijn vader, een koelmonteur, en zijn moeder, een thuiszorger, brengt hij sociale klasse terug in het publieke debat. Terug van nooit weggeweest uit de samenleving.