Rebekka de Wit staat samen met Anoek Nuyens in het theater met de voorstelling De Zaak Shell, over de vraag wie de verantwoordelijkheid voor klimaatverandering moet dragen. Brainwash sprak haar over de noodzaak van taal en verbeelding om de klimaatcrisis te lijf te gaan, en ze tipt het boek Wat Je Moet Doen Als Je Over Een Nijlpaard Struikelt. Wij verloten onder vrienden vijf exemplaren van deze bundel.

Over Wat Je Moet Doen Als Je Over Een Nijlpaard Struikelt zegt De Wit :

"Het is een waanzinnig mooi geïllustreerd en geestig boek, ook voor volwassenen. In combinatie met het hardcore klimaatdiscours vond ik dit een fijn contragewicht. Die 'wat je moet doen' is zo concreet en absurd tegelijk. (...) Ik lees het echt voor mezelf en denk dat het voor iedereen die met het klimaatprobleem bezig is, heel prettig kan zijn. Het gaf me een gevoel van verbondenheid. Als je met hele politieke dingen bezig bent moet je altijd een poëziebundeltje bij je hebben, als het midden van een stil meer waar je even naartoe kunt gaan."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van Human verloten we vijf exemplaren van Wat Je Moet Doen Als Je Over Een Nijlpaard Struikelt. Reageer vóór 7 januari om kans te maken. Deze actie is afgelopen. 

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Wat Je Moet Doen Als Je Over Een Nijlpaard Struikelt

Wat doe je als je niet weet wat je moet tekenen? Als je geen lievelingsdier hebt? Als je opa zich steeds minder herinnert? Als je je eigen naam niet mooi vindt? Als je verliefd bent op een jongen, of juist op een meisje? Na het lezen van de vaak grappige en soms gevoelige gedichten in deze bundel weet je precies hoe je het aan moet pakken – of juist niet…

Edward van de Vendel schreef sprankelende gedichten die werden geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. Eerder maakten zij samen Stem Op De Okapi, dat werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.