Eén op de vijf Nederlanders krijgt last van een depressie. Voor hen, en voor alle mensen in hun omgeving, schreef muzikant en schrijver Aafke Romeijn Ga gewoon wat leuks doen. Om te laten zien dat je ondanks een depressie toch een fijn leven kunt hebben. Brainwash sprak Romeijn over haar chronische depressie en ze tipt het boek De Knetterende Schedels van Roger Van de Velde. "Het verhaal is fascinerend, ontluisterend, grappig en pijnlijk tegelijk." Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van De Knetterende Schedels van Roger Van de Velde. Reageer vóór 17 november om kans te maken. Helaas is de winactie afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

De Knetterende Schedels

In De Knetterende Schedels beschrijft Roger Van de Velde zijn compagnons de misère in de instellingen waar hij werd geïnterneerd. We ontmoeten Daniël, die drie dagen aan een stuk lange sigaretten rookt omdat Prometheus het hem zo instrueert, Jules Leroy, die de kat doodt waar hij zoveel van houdt omdat ze zijn rosbief opeet, en markies de la Motte, die schuldbekentenissen voor miljarden franken uitschrijft. Zonder meer het hoogtepunt in zijn literaire oeuvre.

Roger Van de Velde (1925) was journalist voor de Belgische krant De Nieuwe Gazet. Vanwege zijn palfiumverslaving werd hij vanaf 1961 meermaals in instellingen geplaatst, waar hij onder meer De Knetterende Schedels (1969) schreef. Hij overleed in 1970 aan zijn verslaving, kort nadat hij de Arkprijs voor het Vrije Woord had ontvangen.