Op woensdag 25 november gaat Klassen, de documentaireserie over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs, online in première op IDFA. Human verloot onder vrienden van Human tien kaartjes voor deze bijzondere première.

Tijdens de première worden twee afleveringen vertoond. Na deze vertoning vindt een nagesprek plaats, dat tevens de aftrap vormt van het, in coproductie met Stichting Een van de Jongens, georganiseerde impactprogramma.

Doe mee en win

Onder vrienden van Human verloten we tien kaartjes voor de online IDFA-première op woensdag 25 november om 20:00 uur. Deze winactie is afgelopen. Reageer vóór 23 november 2020 om kans te maken.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Over Klassen

Lukt het school om het verschil te maken? Dit is de vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould, makers van de bekroonde serie Schuldig, zich voor hun nieuwe documentaireserie Klassen stelden. Wederom strijken ze neer in Amsterdam-Noord, dit keer richten ze hun pijlen op de kinderen van groep acht. Elf jaar zijn ze als het eindadvies voor de middelbare school valt dat de rest van hun leven zal beïnvloeden. Niet alle kinderen kunnen terugvallen op steun van hun ouders, sommigen staan er helemaal alleen voor. Gelukkig zijn er nog leraren die zich om hen bekommeren. Maar is dat genoeg?

De zevendelige serie Klassen begint op maandag 30 november om 21:35 uur op NPO 1.