Het zijn hoogtijdagen voor een mediawetenschapper die vakken doceert over mediadiversiteit en representatie. HUMAN sprak mediawetenschapper Reza Kartosen-Wong over de publieke omroep, de Toeslagenaffaire en anti-Aziatisch racisme. Ook vertelt hij welk boek je nu moet lezen: In haar Voetsporen van Lala Bohang en Lara Nuberg. Onder vrienden verloten wij vijf exemplaren van dit boek.

Over In haar Voetsporen zegt Reza Kartosen-Wong:

"Ik vind Lara Nuberg de nieuwe Indische stem in Nederland. Ze heeft dit boek samen geschreven met Lala Bohang, een kunstenaar en schrijfster. (...) Lala is Indonesisch en Lara is Indisch; dat vind ik mooi. Ze gaan een dialoog met elkaar aan, ze gaan samen op zoek naar wat hun bindt. Dat is ook een andere manier van kijken naar de koloniale geschiedenis. Ik vind het een warm boek, dat ik iedereen wil aanraden omdat het een andere kijk biedt op de koloniale geschiedenis.”
 

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van In haar Voetsporen. Doe mee via dit formulier. Reageer vóór 8 april om kans te maken.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

In haar Voetsporen

In het boek In haar Voetsporen gaan de Indonesische schrijfster en visueel kunstenaar Lala Bohang en de Nederlands-Indische schrijfster en historicus Lara Nuberg op zoek naar datgene wat hen bindt.

Zijn hun levens door 350 jaar Nederlandse aanwezigheid in de Indonesische archipel onlosmakelijk met elkaar verbonden? Of heeft de koloniale geschiedenis nauwelijks haar sporen nagelaten op de levens van deze twee jonge vrouwen?

In haar Voetsporen is een bundel van verhalen, brieven, foto’s, tekeningen en vragen. Het is een vertaling van het eerder verschenen boek The Journey of Belonging, dat in oktober de Ranald MacDonald Award won.