Als scenarioschrijver schreef Manju Reijmer mee aan populaire jeugdseries. Sinds hij werkzaam is in de mediawereld, zet hij zich in voor meer diversiteit en inclusie. Nog altijd ziet hij veel stereotyperingen. Wij spraken Reijmer over diversiteit en de ontwikkelingen in de mediawereld. Ook tipt hij het boek Hallo Witte Mensen van Anousha Nzume. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Hallo Witte Mensen van Anousha Nzume. Reageer vóór 20 oktober om kans te maken. Helaas deze winactie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Hallo Witte Mensen

Of we nu willen of niet, in Nederland leven we in een witte wereld. Eeuwenlang was 'wit' bepalend voor de maatschappelijke en culturele status quo. Maar sinds de hernieuwde Zwarte Piet-discussie lijkt 'wit' onder druk te staan als nooit tevoren.

Hallo Witte Mensen is een handleiding voor het leven in deze veranderende wereld. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, wetenschappelijke publicaties en gesprekken met ervaringsdeskundigen, helpt Anousha Nzume witte mensen om te gaan met hun witte fragiliteit tussen de steeds mondiger wordende niet-witte mensen. En niet-witte mensen hoe om te gaan met de defensieve houding van witte mensen zodra hun privilege ter discussie staat. Dit alles brengt zij met liefde, compassie en geduld.