Als Pakistaans-Nederlandse schrijver en lhbti-activist had Haroon Ali het gevoel nergens echt bij te horen, maar inmiddels kan hij zijn wie hij is. HUMAN sprak hem over wat herdenken en vrijheid voor hem betekent. "Vrijheid is je niet laten leiden door dwingende tradities." En Ali tipt het boek Exit West van Mohsin Hamid. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Exit West van Mohsin Hamid. Doe mee via dit formulier. Reageer voor 2 juni om kans te maken. 

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Exit West

Exit West is het verhaal over Nadia en Saïd. Ze ontmoeten elkaar in een stad aan de vooravond van een burgeroorlog. Ze horen over deuren die je, tegen betaling, naar een veiligere plaats in het Westen leiden. Als Saïd en Nadia geen andere mogelijkheid meer zien, besluiten ze over de drempel te stappen, richting een onbekende wereld. Een liefdesverhaal in tijden van migratie, waarin schrijver Mohsin Hamid de dagelijkse realiteit samenvat over een onzekere toekomst en het achterlaten van hetgeen je liefhebt.