Zoeken was het, toen D66-politica Samira Rafaela vorig jaar lid werd van het Europees Parlement, naar mensen die op haar leken: een jonge vrouw van kleur. Brainwash sprak haar over uitsluiting, het nieuwe EU-plan tegen racisme, en het boek dat je nu moet lezen. Human verloot vijf exemplaren van Morgen Komt Geen Dag Te Laat.

Over Morgen komt geen dag te laat: Hoe de pandemie Europa verandert van Ivan Krastev zegt Rafaela:

"Het boek gaat over de ingewikkelde dilemma's waar politici mee te maken kregen tijdens de pandemie. Als sociaalliberaal kijk ik naar de balans die liberale democratieën moeten vinden tussen het bewaken van individuele vrijheden van mensen en het toepassen van de noodmaatregelen, die weer raken aan die vrijheden. Zeker aan het begin van de crisis hebben we nationalistische tendensen gezien. Grenzen gingen dicht, reizigersverkeer was niet meer mogelijk, handel werd lange tijd stilgelegd. Het boek is een confronterende reflectie op de rol die de EU in het begin van de crisis heeft gespeeld, hoe lidstaten zich onderling niet altijd begrepen voelden en zich afvroegen hoe het nu eigenlijk zat met de gezamenlijkheid, met de solidariteit."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van Human verloten we vijf exemplaren van Morgen komt geen dag te laat. Deze winactie is verlopen. Reageer vóór 19 oktober 2020 om kans te maken.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Morgen komt geen dag te laat

In ‘Morgen komt geen dag te laat’ beschrijft Ivan Krastev hoe de coronaviruspandemie Europa verandert. Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor onze democratie? Gaan regeringen mensen redden of economieën uit de brand helpen? Hoe zal de crisis onze samenleving veranderen en wat kunnen we ervan leren?

Het virus bevestigt de angsten van de tegenstanders van globalisering en de mystieke krachten van grenzen. Aan de hand van paradoxen, lessen en briljante inzichten geeft Krastev antwoord op vragen die de hele wereld bezighouden.