Samen met Akwasi Ansah startte filmmaker Gianni Grot het initiatief voor Omroep Zwart. Human sprak hem over wat hij mist op televisie en de kracht van film. En hij raadt hét boek aan tegen polarisatie. Human verloot onder vrienden vijf exemplaren van Emotionele Intelligentie van Daniel Goleman.

Over Emotionele Intelligentie van Daniel Goleman zegt Grot:

"Hele slimme mensen doen soms dingen die best wel onhandig zijn. Dat komt omdat ze cognitief slim zijn, maar emotioneel slim is een ander soort intelligentie. Het boek legt uit hoe de hersenen werken. Het deelt de hersenen op in een emotioneel gedeelte en een cognitief gedeelte. Als je iets ervaart gaat het eerste signaal naar je emotionele gedeelte en ietsje later komt het signaal aan in je cognitieve gedeelte. Als je impulsief bent en daarop reageert, dan maak je niet per se de verstandigste keuze."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van Human verloten we vijf exemplaren van Emotionele Intelligentie - Emoties Als Sleutel Tot Succes. Stuur via deze link een mail. Reageer vóór 1 december 2020 om kans te maken.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Emotionele Intelligentie

Een hoog IQ biedt geen garantie op een gelukkig leven; minstens even belangrijk is het EQ, het ‘emotiequotiënt’. In dit boek laat Daniel Goleman ons kennismaken met het voelende deel van ons brein, dat zorgt voor zelfkennis, zelfbeheersing, geestdrift en het vermogen eigen emoties te herkennen en onszelf te motiveren. Emotionele vaardigheden blijken niet alleen belangrijker te zijn dan rationele, ze zijn ook van doorslaggevend belang voor succes in werk en relaties en voor ons lichamelijk welbevinden.