Daphina Misiedjan is jurist en onderzoeker. De rode draad in haar werk is sociale ongelijkheid in relatie tot het milieu. Wij spraken haar over het recht op water, en hoe dat recht ook in Nederland genegeerd wordt. En Misiedjan tipt het boek Drinkbare Rivieren van Li An Phoa. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Drinkbare Rivieren van Li An Phoa. Reageer voor 5 mei om kans te maken. Helaas deze actie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Drinkbare Rivieren

Drinkbare Rivieren is Li An’s verhaal van een nieuw natuur besef. Al tijdens haar jeugd in een dichtbebouwde voorstad verwondert Li An Phoa zich over de wildernis in de buurt, het mos tussen de stoeptegels en de reigers bij de sloten. Als twintiger trekt ze de echte wildernis in. Tijdens een kanotocht door het Canadese Noordpoolgebied ontdekt ze dat ze rechtstreeks uit de rivier kan drinken. Maar als ze drie jaar later terugkeert kan dat niet meer: de rivier is vergiftigd, het ecosysteem verstoord. Die ervaring vormt het begin van ‘Drinkable Rivers’. Met haar originele blik en ontwapenende aanpak stelt ze doorlopend de vraag: hoe kunnen onze rivieren weer drinkbaar worden?