Cathelijne Blok is kunsthistorica en oprichter van het feministisch kunstcollectief The TittyMag. We spraken haar over intersectioneel feminisme, over hoe ze de coronacrisis ervaart en ze tipt het boek Drakendochter van Clarice Gargard. Human verloot tien exemplaren onder vrienden.

Over Drakendochter van Clarice Gargard zegt Blok: "Het is een heel persoonlijk verhaal dat gaat over de geschiedenis van haar familie. Tegelijk gaat het ook over de geschiedenis van het land. Wat me het meest bijbleef in het boek, is dat ze in het verhaal de goede en de kwade kant van een mens beschrijft, die in één persoon zitten. Dat is natuurlijk iets dat we allemaal zelf elke dag mee te maken hebben. Het goede en het kwade staat altijd in een spanningsveld tot elkaar: wat heeft de overhand en wat niet?"

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van Human verloten we tien exemplaren van Drakendochter. Reageer vóór 20 augustus 2020 om kans te maken. Deze actie is verlopen. 

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Drakendochter

Wat als de belangrijkste persoon in je leven niet is wie je denkt dat hij is? Clarice Gargard kent haar vader als een idealist die zich inzette voor minderbedeelden en streed voor rechtvaardigheid. Maar gaandeweg komt ze erachter dat hij jarenlang werkte voor de gruwelijke dictator Charles Taylor. Hoe kan iemand die zoveel goeds zei te willen doen, voor een tiran hebben gewerkt? Hoe zijn deze twee kanten in een mens te verenigen? Wat is goed en wat is kwaad?