Het recht op veilige abortus staat wereldwijd opnieuw onder druk. Verloskundige en wetenschapper Bahareh Goodarzi nam begin mei deel aan de solidariteitsdemonstratie voor het recht op abortus. Brainwash sprak haar over abortus en ongelijkheid in de zorg in Nederland. En ze tipt het boek Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood. Reageer voor 30 juni om kans te maken. Deze actie is afgelopen. 

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Het verhaal van de dienstmaagd

Binnen de grenzen van de voormalige Verenigde Staten heeft een christelijke beweging de macht gegrepen. In deze nieuwe Republiek Gilead dient eenieder naar de letter van het Oude Testament te leven. Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse der ‘Dienstmaagden’, die slechts één doel heeft: zich voort te planten. Alleen ’s nachts in haar sobere kamer is ze vrij om zich over te geven aan haar illegale herinneringen: het lezen van boeken, haar eigen naam, het nu irrelevant geworden begrip ‘liefde’. In een sobere stijl, die afwisselend koele observatie, ontroering, wanhoop, hartstocht en wrange humor reflecteert, legt Vanfred het zwarte hart bloot dat schuilgaat achter de kalme façade van een reactionair establishment. Een regime dat bepaalde stemmingen in onze maatschappij tot een even logische als huiveringwekkende conclusie doordrijft: is dat een futuristisch schrikbeeld, of de ware nabije toekomst van Amerika? Het verhaal van de Dienstmaagd verscheen in 2017 als een tiendelige tv-serie.