Forugh Karimi is psychiater en voorzitter van de afdeling voor transculturele psychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Wij spraken haar over het toegankelijker maken van de geestelijke gezondheidszorg en ze tipt het (sprookjes)boek De Meisjes van Annet Schaap. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Karimi over De Meisjes:
"Het zijn moderne sprookjes, die universeel en tijdloos zijn. Ze gaan over basale, essentiële emoties die er altijd al geweest zijn. (...) Al die aspecten komen terug in dit boek, alsook de absurditeit van het bestaan en de ironie van het moderne leven. Ik denk dat dit soort boeken ons een spiegel voorhouden."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van De Meisjes van Annet Schaap. Reageer voor 6 januari 2022 om kans te maken. Helaas, deze actie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

De Meisjes

Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is: Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes, vijf van de gebroeders Grimm en twee van Charles Perrault, tot verrassende vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed.