Hoe dichter je op een klaslokaal staat, hoe lager de waardering is. Het is één van de weeffouten in ons onderwijssysteem, volgens socioloog Iliass El Hadioui. We spraken hem over kansenongelijkheid, de revitalisering van de docent en de lessen van Klassen. En hij tipt het boek De Dramaturgie van het Dagelijks Leven van Erving Goffman. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Over de De Dramaturgie van het Dagelijks Leven zegt El Hadioui:

"Het boek van de Canadese socioloog gebruik ik vaak in sessies over cultuurveranderingen op scholen. Goffman ontwikkelde het zogeheten dramaturgische perspectief. Hij kijkt naar organisaties en culturen door een theatrale bril: een podium, de coulissenruimte, een kleedkamer. Hij probeert de interactie tussen mensen te begrijpen niet vanuit hoe mensen zijn, maar welke rollen ze vervullen binnen dat theater. Dat is een hele interessante benadering."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van De Dramaturgie van het Dagelijks Leven. Reageer vóór 17 juni om kans te maken. Deze actie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

De Dramaturgie van het Dagelijks Leven

Erving Goffman (1922-1982) geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. In dit alom geprezen sleutelwerk gebruikt hij begrippen en beelden uit het theater om het dagelijks leven te ontrafelen en te begrijpen. 

Dit perspectief op ons gedrag en onze omgang met anderen werpt een even helder als soms schrijnend licht op de schijn en werkelijkheid van ons bestaan. Aldus biedt De Dramaturgie van het Dagelijks Leven scherp inzicht in de steeds wisselende verhouding tussen persoonlijkheid, openbaar leven en samenleving.