In Zand in de Machine onderzoekt regisseur Alain de Halleux in hoeverre het coronavirus het gevolg is van onze leefwijze. Moeten we ons systeem herzien? Brainwash sprak cultuursocioloog Ruben Jacobs over de documentaire en over de vraag of onze toekomst echt zo somber is. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren Jacobs' nieuwe boek De Eeuw van Felix.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van De Eeuw van Felix (verschijnt in oktober). Reageer vóór 1 juli om kans te maken. Helaas, deze actie is afgelopen. 

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

De Eeuw van Felix

In De Eeuw van Felix probeert Ruben Jacobs zijn pessimisme over onze toekomst op deze planeet te overwinnen en gaat hij op zoek naar hoop en moed. Zijn verkenning voert hem langs gebeurtenissen, ideeën en praktijken die aan de wieg staan van een nieuwe verhouding tussen mens en aarde. 
Zo volgt hij wetenschappers en ondernemers die werken aan een ecologische economie gebaseerd op welzijn in plaats van welvaart. En hij voert prikkelende gesprekken met kunstenaars en toekomstdenkers die zich een wereld voorstellen waarin niet de mens maar de hele biosfeer centraal staat. Dit alles met in het achterhoofd zijn zoon. Want welk verhaal vertelt hij Felix straks als hij ouder is?