U hielp ons aan een volwaardige plek in het omroepbestel. Daar doen we graag iets voor terug. Als vriend van HUMAN ontvangt u nu twee interessante ebooks van uitgeverij Das Mag. Helemaal gratis. Leest u geen ebooks? Scroll dan even naar onder voor de andere voordelen.

We mogen u twee ebooks aanbieden van Das Mag: de autobiografie Kindertijd van de grote Deense schrijver Tove Ditlevsen en Een Beter Milieu begint niet bij jezelf van De Groene-redacteur Jaap Tielbeke. Meld u hieronder aan om de ebooks te ontvangen.

Kindertijd

"Wonderschoon." - De Volkskrant

Tove groeit op in een volkswijk in Kopenhagen. Ze voelt zich vaak eenzaam: ze heeft niets met de meisjes om haar heen en hun geroddel over jongens. Haar enige vriendin is de onbevreesde roodharige Ruth, met wie ze chocola uit winkels steelt. Maar ook dat wil Tove eigenlijk niet. Liever duikt ze in de paar boeken die ze van haar vader heeft gekregen, en schrijft ze versjes met de mysterieuze woorden die af en toe in haar opwellen.

Tove Ditlevsen (1917–1976) werd jarenlang gezien als een schrijver die niet in de literaire kringen van haar tijd paste. Hoe anders is dat nu: een nieuwe generatie lezers herontdekt wereldwijd het oeuvre van Ditlevsen. Ze wordt nu gezien als een van de grote literaire sterren van Denemarken. 

Een Beter Milieu begint niet bij jezelf

"Een prikkelend en scherp betoog." - Trouw

We zijn nog niet verloren. In Een Beter Milieu begint niet bij jezelf doorprikt Jaap Tielbeke (1989) de mythes die het huidige klimaatdebat in de greep houden. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering begint bij de politiek. Het boek laat zien waarom we de ecologische ontwrichting met eenzelfde urgentie als de coronapandemie moeten behandelen. En het toont hoe we duurzamer uit de crisis kunnen komen. Een belangrijk en hoopvol boek, dat ons niet vrijpleit van actie, maar vooral laat zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen.

Meer vriendenvoordelen

Met korting naar Brainwash Festival

Wat als je de belangrijkste vragen van nu voorlegt aan de meest toonaangevende filosofen, wetenschappers, makers en schrijvers van dit moment? Brainwash Festival is een explosie van gedachten, vragen en ideeën met meer dan 150 sprekers in circa tachtig programma’s. Vrienden van HUMAN krijgen tien procent korting op een kaartje voor Brainwash Festival op 31 oktober. 

Praat online mee tijdens de Inspiratiesessies

Kunnen ondernemers, net als Martin Kniest uit De Wasstraat, duurzame arbeidsrelaties creëren met werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Wat komt hierbij kijken en wat kunnen we leren van werkgevers én werknemers? Meld u (gratis) aan voor een van de Inspiratiesessies van De Wasstraat op 1, 6 of 7 september.
 

Win een kaartje voor Mag Het Licht Aan

Mag Het Licht Aan is een lumineuze reis door het hoofd van Hedy d’Ancona. Dit jaar wordt het een wervelende zoektocht vol met activisme, kunst, muziek, filosofie, politiek, het verleden en de toekomst. Onder vrienden verloten we kaartjes voor het festival op 19 september. Doe mee en win.
 

Win een boek over storytelling

Hoe kun je met 'storytelling' grip krijgen op je eigen leven? Brainwash sprak schrijver en directeur van het Storytelling Centre Arjen Barel over hoe je door het delen van je eigen verhaal en vooral het luisteren naar een ander een betere wereld kan scheppen. Onder vrienden verloten we vijf exemplaren van zijn nieuwe boek. Doe mee en win.
 

Met korting naar HUMAN Hub

De Utrechtse Bibliotheek Neude en HUMAN organiseren maandelijks HUMAN Hub, een interactief programma naar aanleiding van een programma van HUMAN. De Hub van 19 oktober staat in het teken van Het Filosofisch Kwintet. Clairy Polak gaat in gesprek over de vraag of de aarde nog om ons draait. Vrienden krijgen vijftig procent korting op een kaartje en betalen vijf euro.