We geloven te veel in één dominant verhaal, zegt Glenn Helberg. Niet alleen in de psychiatrie, maar in onze hele samenleving moeten we leren luisteren naar de ander. We spraken de psychiater over individualisme en zijn worsteling met de DSM-methode. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Helbergs nieuwe boek Als ik luister.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Als ik luister van Glenn Helberg en Irene Zwaan. Reageer voor 4 januari 2022 om kans te maken. Helaas, deze actie is afgelopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Als ik luister

We leven in een individualistisch tijdperk waarin we sterk moeten zijn, onafhankelijk, gelukkig. De ander nodig hebben is een blijk van zwakte. De mens is echter fundamenteel relationeel. Transcultureel psychiater Glenn Helberg laat zien dat elke fase in een mensenleven vraagt om een hernieuwde manier van kijken naar jezelf en de rol van mensen om je heen, zodat je kunt leren je te verhouden tot alles wat ons mens maakt: leven en dood, ziekte en tegenslag, onze genderidentificatie, huidskleur en geaardheid, ouderschap en partnerschap.