Mischa Blok is radiopresentator en podcastmaker. Brainwash sprak haar over racisme, stereotypen en ze tipt het boek Ischa van Gijs Groenteman. Human verloot vijf exemplaren onder vrienden.

Over Ischa van Gijs Groenteman zegt Blok: "Het is 25 jaar geleden dat Ischa Meijer is overleden. Ik ben groot fan van Ischa, van zijn manier van interviewen. Veel mensen zijn van mening dat een goede interviewer zijn gast op de voorgrond plaatst, en zelf wat meer op de achtergrond blijft. Ischa Meijer was niet bang om juist zichzelf ook op de voorgrond te plaatsen. Zijn interviews zijn daardoor meer gesprekken, waarbij er sprake is van gelijkwaardigheid. Het is zoveel leuker om helemaal open een gesprek in te gaan. Niet te weten welke kant het op zal gaan."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van Human verloten we vijf exemplaren van Ischa.  Reageer vóór 28 augustus 2020 om kans te maken. Deze actie is verlopen. 

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Ischa

Ischa Meijer, 25 jaar geleden overleden, was niet alleen een spraakmakende interviewer, maar ook columnist, dichter, theatermaker, zanger, beroepsprovocateur, rokkenjager, hoerenloper, Holocaustoverlever, socialite en tv-persoonlijkheid. Waar Ischa kwam werd het spannend, en iedereen had een mening over hem.

In dit boek van Gijs Groenteman schetsen de dertig mensen die hem het best hebben gekend - vrienden, familie, geliefden en collega’s - een genadeloos eerlijk portret van hem, dat tegelijkertijd liefdevol en nietsontziend is.