Vijf therapeuten, met allemaal hun eigen expertise, geven ons een kijkje in hun spreekkamer. Echte sessies, waarin de cliënten in hun ziel laten kijken, maar omwille van hun privacy buiten beeld blijven. De therapeuten zelf laten zien hoe ze te werk gaan en wat ze meenemen naar huis.

Therapeuten

Onbemande camera’s registreren de sessies met hun cliënten, die in het diepst van hun ziel laten kijken, maar die buiten beeld blijven. Hun stemmen zijn opnieuw ingesproken door acteurs, om hun privacy te bewaken. 

Tijdens en buiten de sessies leren we ook de wereld van de therapeuten zelf kennen: hoe verwerken zij de sessies, wat nemen ze mee naar huis en hoe gaan ze te werk? Ze stellen niet alleen hun therapieruimte, maar ook zichzelf open. 

Imane El Boujdaini

GZ psycholoog

Imane is sinds 2011 als GZ-psycholoog werkzaam en heeft een eigen praktijkruimte in Hoofddorp. Imane’s ouders waren ongeschoold en Imane werd de eerste generatie die zich kon gaan ontwikkelen en ging na haar gymnasium Psychologie studeren. 

Ze is blij dat ze veel kan betekenen voor mensen in nood, en zo een voorbeeld kan zijn voor andere moslima’s. Ze behandelt angst- en stemmingsklachten, trauma en persoonlijkheids-problemen zoals een negatief zelfbeeld vooral bij Marokkaanse dames. 

Dafna Zwarts

Psychotherapeut kind en jeugd

Dafna heeft na haar studie psychologie een opleiding tot psychotherapeut gevolgd. Dafna’s joodse vader wilde nooit praten over zijn concentratiekampverleden, en dit geheim bleek een drijfveer om meer te weten te komen over de psyche van de mens. Sinds 1998 heeft ze een eigen praktijk in Amsterdam. Daar behandelt ze met name kinderen, jongeren, hun ouders en jongvolwassenen met diverse problematiek, ze gebruikt veel EMDR.  

Cocky Drost

Relatietherapeut

Cocky woont en werkt in de biblebelt en is reformatorisch opgevoed. Ze ontworstelde zich uit dit strenggelovige milieu maar liet haar geloof niet los. In haar praktijk ziet ze veel christelijke stellen met relatieproblemen, maar ook anders- of niet-gelovigen. Ze heeft 4 puberkinderen, een man met een drukke baan en haalt veel energie uit haar werk.  

Jim van Os

Psychiater

Werkt in UMC Utrecht als psychiater. Mensen komen bij hem voor een second opinion; zijn vaste cliënten die soms terugvallen; of mensen die zoeken een diagnose. Zijn specialisatie is psychose. Hij wil laten zien dat een psychose iedereen kan overkomen, en dat deze mensen niet zo gek zijn als we bestempelen. Hiernaast geeft Jim les en veel lezingen over psychoses. 

Helen van Empel

Psycholoog

Helen geeft ‘One single sessions’, sessie van 1 uur waar in heel korte tijd het probleem wordt bekeken en een ander inzicht wordt gegeven. Helen weet niet wie er komt, en heeft geen idee van het probleem, het is elke keer een verrassing. Na dat uur is het de bedoeling dat de client tot nieuw inzicht komt. Ze zegt zelf dat ze niets raar vindt, bij problemen, ze veel heeft meegemaakt, en erachter kwam dat ze adhd heeft. Sinds ze ritalin gebruikt gaat het een stuk beter. Ze heeft een zoon van 13, is gescheiden, maar heeft regelmaat. Deze 1 uurs sessies passen heel goed bij haar, ze is heel blij dat ze dit heeft gevonden. 

Naast de waargebeurde gesprekken tussen de therapeuten en hun cliënten, vertelt iedere aflevering een bekende Nederlander over diens ervaring met therapie. In seizoen 1 zijn dat presentatoren Jurre Geluk en Sosha Duysker, journalist Hanneke Groenteman en Olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis.

Jurre Geluk

Aflevering 1

Presentator Jurre Geluk is bezig met mensen te pleasen en zoekt naar hoe hij zichzelf kan zijn. Therapie helpt hem te begrijpen waar dit vandaan komt.

Hanneke Groenteman

Aflevering 2

Hanneke Groenteman heeft nooit een lange liefdesrelatie gehad en na jaren spitten met een psychiater blijkt haar onderduiktijd als kleuter de oorzaak.

Sosha Duysker

Aflevering 3

Sosha Duysker verloor haar moeder op jonge leeftijd. Sosha is nog steeds in therapie en raadt het iedereen aan.

Stefan Groothuis

Aflevering 4

Stefan Groothuis werd tijdens zijn topsportcarrière depressief. Hij werd niet bekeken als mens maar afgerekend op zijn presteren. Door therapie is hij niet meer zo uit het veld geslagen.