Met het oog op het thema van deze uitzending van Dus Ik Ben heeft Stine Jensen speciaal voor u een selectie gemaakt uit het mooie programma archief van Human. Zij koos voor de documentaire De huizen van Hristina en de film De Vluchtkerk uit de serie Duivelse Dilemma's. Ook is haar videoblog over thuis hier terug te zien.

De huizen van Hristina

Jarenlang verbleef de Bulgaarse Hristina Tasheva illegaal in Nederland. In documentaire De huizen van Hristina van Suzanne Raes is te zien hoe eenzaam haar leven was.

​"Op een originele en ontroerende manier maken we in de Huizen van Hristina via een schoonmaakster kennis met verschillende 'thuizen'."​

Stine over de documentaire De huizen van Hristina

Duivelse Dilemma's - De Vluchtkerk

De voormalig partijleider Jacob de Bont (Helmert Woudenberg) is solidair met de vluchtelingen in de Vluchtkerk en zit aan bij hun laatste avondmaal. Om opnieuw aandacht te krijgen voor hun uitzichtloze situatie verzendt hij een tweet waarin hij claimt dat hij door de vluchtelingen is gegijzeld. In korte tijd explodeert het nieuws. Amir (Bright O. Richards) de leider van de vluchtelingen is woedend. Met zijn actie criminaliseert De Bont de vluchtelingen en geeft de overheid een argument om hard in te grijpen. De Bont probeert zijn fout te herstellen, maar de nieuwshype is niet meer terug te draaien. Met de ME voor de deur tikt de tijd weg. Wat moeten ze doen?

Videoblog Stine - Thuis

Stine kijkt in deze videoblog terug op de Dus Ik Ben uitzending over thuis. Hoe belangrijk is thuis?