Stine Jensen heeft speciaal voor u met het oog op het thema opvoeden een selectie gemaakt uit programma’s die Human de afgelopen jaren heeft uitgezonden. Zij koos voor de documentaire Help! Een homo in de klas en een scène van het improvisatieprogramma De Vloer Op. Ook is haar videoblog over opvoeden hier terug te zien.

Help! Een homo in de klas

Homoseksualiteit blijkt nog steeds een erg gevoelig onderwerp. Enkele voorlichters van het COC worden een jaar lang gevolgd en we zien hoe de huidige generatie middelbare scholieren denkt over homoseksualiteit. Als COC-voorlichter Claudia van Deudekom in haar omgeving vertelt dat ze voorlichting geeft over homoseksualiteit aan jongeren op middelbare scholen, ontlokt dat de meest uiteenlopende reacties. Het leek haar een goed idee om deze voorlichtingslessen op film vast te leggen, om zo te kunnen laten zien wat er in de klassen speelt. Samen met regisseur Doesjka van Hoogdalem volgde ze een jaar lang een aantal voorlichters in hun rondgang langs de scholen in de regio Amsterdam. De onthutsende, hoopgevende en ontroerende reacties geven een goudeerlijk beeld over hoe jongeren denken over homoseksualiteit. 

"Actueler dan ooit. Hoe praat je er met kinderen van diverse achtergronden over. Documentairemaker Doesjka van Hoogdalem volgde het proces"

Stine over de documentaire 'Help! Een homo in de klas'

De Vloer Op - Amber Alert

 Als  angst om een kind  ouders verlamt. "Misschien is ze gewoon weggelopen. Omdat er hier zo’n kútsfeer hangt."

Met Gijs Scholten van Aschat en Anniek Pheifer.

Videoblog Stine - Opvoeden

Stine kijkt in deze videoblog terug op de Dus Ik Ben uitzending over opvoeden. Is er een methode die voor ieder kind werkt? 

Column van Stine over opvoeden

Naar aanleiding van haar research voor Dus Ik Ben schreef Stine een column voor Filosofie Magazine over opvoeden. Deze leest u hier terug.

DE OPVOEDERS - EEN SERIE THEATERLEZINGEN

Stine Jensen en Frank Meester zijn beiden filosoof en ervaringsdeskundig als opvoeder. Tijdens een wervelende serie theaterlezingen op diverse locaties in het land proberen ze samen met het publiek orde op zaken te stellen in het opvoeddoolhof. In Zwolle, Haarlem, Groningen, Amersfoort en Amsterdam. 

Klik op de banner voor meer informatie over data en locaties.