Met het oog op het thema woede heeft Stine Jensen speciaal voor u een selectie gemaakt uit programma’s die Human de afgelopen jaren heeft uitgezonden. Zij is op zoek gegaan naar verrassende perspectieven en kwam uit bij de film Doodslag en een scène van het improvisatieprogramma De Vloer Op.

Telefilm Doodslag

Ambulancebroeder Max, gespeeld door Theo Maassen, wordt in zijn werk belemmerd door hufterig gedrag. Op een dag slaat hij letterlijk van zich af en dat heeft grote gevolgen voor hem en zijn Marokkaanse collega Amira. Voor zijn daad vond Max inspiratie in de conference van de bekende cabaretier Felix. 

Wie is verantwoordelijk? De zwijgzame doener, die van helpen zijn beroep maakte of de cynische grappenmaker, die op veilige afstand blijft?

'Woede beteugelen of niet? 
Waar woede toe kan leiden ziet u in Doodslag.’

Stine over de film Doodslag

De Vloer Op - Strandtent

De zoon komt na vijf jaar terug uit Nieuw Zeeland. Hij is daar naartoe gegaan om onder de druk van zijn vader uit te komen. In de tussentijd heeft hij een succesvol cateringbedrijf opgezet. Nu zoekt hij zijn vader op in diens strandtent.

Met Gijs Scholten van Aschat en Sanne den Hartogh, beiden genomineerd voor de Louis d'Or 2016.

Column van Stine over woede

Naar aanleiding van haar research voor Dus Ik Ben schreef Stine een column voor Filosofie Magazine over woede. Deze leest u hier terug.