The Roaring Twenties

Toen in november 2019 bij Human het thema bedacht werd van de nieuwe serie Spoken Word sessies - waarin voor het derde jaar op rij spoken word-artiesten worden gekoppeld aan muzikanten - had niemand kunnen vermoeden dat vanaf het moment dat de jaren twintig van de 21ste eeuw begonnen, er bovenop de klimaatcrisis zowel een coronacrisis als een elementair racisme-debat gestapeld ging worden. 

In die zin is de keuze voor 'Roaring Twenties' als thema een juiste gebleken. De roerige jaren twintig zijn hier, ontvingen de spoken word-artiesten als opdracht, zoals gebruikelijk bij elkaar gebracht door curator Manu van Kersbergen en ditmaal opgenomen in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Het wordt een decennium van echte keuzes. Keuzes die schuren, die diep in ons eigen vlees snijden, die voor spanningen zorgen tussen mensen. Het klimaat vanzelfsprekend, maar er is nog zoveel meer. Ongelijkheid, technologie die mensen stuurt, verandert en beheerst, polarisatie, vergrijzing, te weinig handen aan het bed, blauw op straat, geen leraren voor de klas, etcetera, etcetera. Niets doen is geen optie.

Vanaf 17 oktober op NPO 2 Extra en op deze site.

Credits:
Manu van Kersbergen, curator
Suzanne Witteman, regisseur
Roberto Lobosco, eindredacteur

The Roaring Twenties

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children

Een aantal gedichten mochten we opnemen in de installatie 'G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children' van het collectief The Ummah Chroma, bestaande uit Terence Nance, Jenn Nkiru, Marc Thomas, Kamasi Washington en Bradford Young.  Deze installatie is te zien in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Met een eigen zintuiglijke taal die voortkomt uit de interdisciplinaire en synergetische praktijk van het collectief, beoogt de installatie een sacrale ruimte in Het Nieuwe Instituut te realiseren, waar je in aanraking kan komen met verschillende vormen van spiritualiteit, zelfexpressie, Zwarte toekomsten en retro-causaliteit. Klik hier voor meer info. 

Eerdere Spoken Word Sessies