OBA Live HUMAN 17 oktober

OBA Live

OBA Live HUMAN 17 oktober

OBA Live

OBA Live is een Radio-talkshow met gasten, discussie en commentaren over cultuur, politiek, wetenschap en moraal. Er is veel aandacht voor literatuur, film en theater. Elke werkdag tussen 19.00-20.00 uur rechtstreeks met publiek vanaf de 4e etage van de Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam.
Een gezamenlijk project van HUMAN, met presentator Theodor Holman op maandag, woensdag en vrijdag, de NTR met presentatrice Naeeda Arangzeb op dinsdag en de IKON met presentator en Paul Rosenmöller op donderdag.

OBA Live wordt met drie videocamera’s opgenomen.

Te gast zijn twee chefs van 24 kitchen, culinair journalisten en schrijfsters van ARABIA: Nadia Zerouali en Merijn Tol. Een smakelijk gesprek met Naeeda Aurangzeb over de arabische keuken, de geuren en hoe belangrijk eten is in het leven. Behalve het koken en de betekenis van eten gaan het gesprek ook over de dood. Een groot deel van de Marokkaanse en Turkse Nederlanders worden nog altijd in het land van herkomst begraven, zelfs als ze hier geboren zijn en Marokko en Turkije alleen van vakanties kennen. Zerouli vertelt over haar persoonlijke ervaring met dit onderwerp.