OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is prof.dr. Mirko Noordegraaf over het boek 'Professionals under Pressure'. Artsen, politieagenten, rechters, docenten, maatschappelijk werkers: ze worden steeds vaker omschreven als 'professionals', alsof ze bij een bedrijf werken. En ze zijn steeds vaker onderhevig aan efficiencymaatregelen. Alles moet worden bijgehouden en overal moet verantwoording over worden afgelegd. Steeds vaker hoor je hen zeggen: "We komen niet meer aan ons échte werk toe".Is het echt zo bureaucratisch? En waar komt dat efficiencydenken vandaan? Waarom denken we dat dat een goede aanpak is? Noordegraaf is als hoogleraar Publiek Management verbonden aan de Universiteit Utrecht.
Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geestmet berichten die voor goddelozen, humanisten en atheïsten van belang zijn. Lees NU ook Daily Pam zijn dagelijkse blog op onze website Human.nl!
Panelgesprek over Herdenken en Vrijheid met Jaap Jansen en Joep Schrijvers. Het jaarthema van het Comite 4 en 5 mei is ‘Vrijheid spreken wij af’ en dit jaar worden Duitsers en ‘foute Nederlanders’ niet herdacht. Heeft de dodenherdenking nog toekomst?  Ook als het laatste slachtoffer van W.O. 2 gestorven is? Jaap Jansen is politiek redacteur bij Pauw en Witteman, en Joep Schrijvers is auteur van ‘Maak er wat van’.