De literaire top 45 van Max Pam

De literaire top 40 van Max Pam

De literaire top 45 van Max Pam

De literaire top 40 van Max Pam

In het holst van de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli bespreekt Max Pam (foto) zijn Top 45 met de allerbeste Nederlandse literaire boeken. Een heel persoonlijke lijst met daarop de grote drie: Hermans, Reve en Mulisch, maar ook minder bekende meesters als Nescio, Slauerhoff en Jan Hanlo.
Samen met presentator Wim Brands ontvangt hij als gasten o.a. Jaap van Heerden, literatuurhistoricus Piet Calis, oplichter/schrijver Boudewijn van Houten, de enige schrijver op de lijst uit de 21e eeuw Peter Buwalda, Reve biograaf Nop Maas en Slauerhoff kenner Kristofer Schipper.
5 jaar OBATussen 06.00-07.00 uur schuiven alle gasten samen met OBA directeur Hans van Velzen van de Openbare Bibliotheek aan een lange tafel voor een champagneontbijt om te vieren dat de OBA vandaag, 7 juli 2012 5 jaar bestaat.
Reacties Twitter #literairetop45Facebook.com/obalive
De uitzending is online te bekijken (live en on-demand) via http://livestreams.omroep.nl/ikon/obaliveDe lijst met de volledige literaire Top 45 van Max Pam is inmiddels te zien op human.nl/MaxPamliterairenacht