Welk beeld geven films en boeken je mee over scheiden? Stine en haar ex Jaime reflecteren op films van Ingmar Bergman en Woody Allen, de belangrijkste beelden die op hun netvlies gebrand staan.

 Met filmjournalist Gawie Keyser, zelf ook gescheiden, praat Stine over de bekendste scheidingsfilms: Kramer vs. Kramer en Marriage Story. En met schrijver Elke Geurts onderzoekt Stine de rol van literatuur: hoe schrijf je over scheiden? Hoe eerlijk en open durfde Elke te zijn over de pijn en de schaamte?

Abonneer je op Scheiden met Stine via

RSS  ►Apple  ►Spotify of ►Google Podcasts

Gasten in deze aflevering

Elke Geurts

Elke Geurts is schrijver en columnist. Van 2016 tot en met 2018 schreef ze voor Trouw waar ze wekelijks minutieus verslag deed van haar gezin dat aan het uiteenvallen was. Het proces van een relatie die na vijfentwintig jaar stukliep. Probeerde ze met columns haar man aanvankelijk nog naar zich toe te schrijven, gaandeweg probeerde ze zich met woorden juist van hem los te maken. Om in een nieuw verhaal terecht te komen. Ze publiceerde in 2017 de roman Ik nog wel van Jou. Een verslag van een gezin dat uiteenvalt, een ode aan de liefde en de kracht van taal.

Gawie Keyser

Gawie Keyser is filmcriticus van De Groene Amsterdammer. Ook geeft hij colleges over film en leven aan The School of Life. In september verschijnt zijn nieuwe boek Kijken maakt gelukkig, waarin hij via zijn eigen leven — ook zijn echtscheiding een paar jaar geleden — onderzoekt hoe fictie ons verhalen aanreikt die ons helpen beter te leven.

Verdieping bij deze aflevering