Waarom gaan mensen eigenlijk uit elkaar? Stine spreekt met twee bevriende ouders van het schoolplein.

Kristina Lado ging scheiden door een gebrek aan vertrouwen. Bij Nadav Haran bleken de culturele verschillen toch te groot om te overbruggen. Relatiepsycholoog Jean-Pierre van de Ven vertelt hoe mensen een ‘exitstrategie’ formuleren, een verhaal waarom ze gaan scheiden. En hij weet welke waarschuwingssignalen aangeven dat je moet opletten in je relatie.

Abonneer je op Scheiden met Stine via

RSS  ►Apple  ►Spotify of ►Google Podcasts

Gasten in deze aflevering

Kristina Lado

Kristina Lado is geboren in Moskou en woont sinds haar twaalfde in Nederland. Ze werkt als projectleider digitaal erfgoed & publieke media bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en is daarnaast filmmaker. In 2013 is Petrasova gescheiden van de vader van haar dochter Jana, die toen 4 jaar was. Ze hebben nu een goedlopende en vriendschappelijke vorm van co-ouderschap.

Jean-Pierre van de Ven

Jean-Pierre van de Ven is relatiepsycholoog met een privépraktijk in Amsterdam. Hij verzorgt lezingen en workshops, en hij schrijft boeken en artikelen over liefde, seks en relaties. Daarnaast screent en begeleidt hij kandidaten van tv-programma’s en is hij woordvoerder voor MIND Korrelatie. In 2009 publiceerde hij Omgaan met een Scheiding, een praktisch boek voor mensen die gaan scheiden.

Nadav Haran

Nadav Haran is beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling en vader van twee jongens. Tien jaar geleden gingen Nadav en de moeder van zijn eerstgeboren kind uit elkaar. Snel kwam Nadav erachter dat een scheiding met een jong kind geen einde brengt aan de noodzaak tot afstemming en samenwerking tussen de gescheiden ouders. En ook dat kan heel uitdagend zijn.

Verdieping bij deze aflevering