Hier vind je alle Human-podcasts

Brainwash

Brainwash

In deze podcast van Human interviewen afwisselend Johan Fretz en Floortje Smit schrijvers, filosofen en wetenschappers aan de hand van muziek. Welke nummers zijn vormend geweest voor hun identiteit en hun denken? Elke twee weken is er een nieuwe aflevering.

Spotify     ►Apple     ►RSS

Het Filosofisch Kwintet

In 'Het filosofisch kwintet' bespreekt presentator Clairy Polak samen met vier gasten een actueel thema. In ruim vijftig minuten wordt geprobeerd het onderwerp te doorgronden, zonder een twistgesprek te voeren. Luisteren is minstens even belangrijk als spreken. 'Het filosofisch kwintet' is begonnen in 2011, en wordt nu jaarlijks opgenomen in het Bimhuis in Amsterdam.

Apple     ►Google Podcasts     ►RSS

Argos - Podcast

Human/VPRO

Journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Met dat motto maakt de redactie van Argos  al meer dan twintig jaar onderzoeksjournalistieke radio-uitzendingen. Je hoort Argos  op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. Argos  is een samenwerkingsverband tussen Human en VPRO.

Spotify     Apple     ►Online     ►RSS

De publieke tribune

Een diepgravend gesprek over een actueel onderwerp, gepresenteerd door Coen Verbraak. Vier ervaringsdeskundigen geven een blik in de binnenkamers van Nederland. Luisteren staat voorop, daarna komt de opinievorming.

Spotify     ►Apple    ►Google podcast     ►Online     ►RSS

 

 

Tussenuur

NPO 3FM/Human

In de podcastserie van 3FM Tussenuur praten en discussiëren jonge mensen die maatschappelijk bewust zijn over dingen als seksualiteit, liefde, geestelijke gezondheid, racisme en vooroordelen, privacy, social media en de toekomst. De podcastserie is onderdeel van Tussenuur, het online jongerenkanaal van Human, uitgerold op 3FM. Elke dinsdagmiddag komt er een nieuwe aflevering online, dus abonneer je zodat je er geen een hoeft te missen.

Spotify    Apple    ►RSS   

Trees

Trees is een experiment. Trees is een app. Trees is een podcast. Trees is veel, maar bovenal is Trees een journalistieke zoektocht, waarbij de journalisten voor en vooral met jou uitzoeken wat jij wilt weten. 

Geen droge kost (oké, misschien soms een beetje), maar gewoon de onderwerpen die jij met je vrienden in de kroeg bespreekt. Onderwerpen die jou daadwerkelijk iets aangaan.
Trees  is een samenwerkingsverband tussen Human en VPRO.

Apple     ►Online     ►RSS

Schuldig - de podcast

Een jaar na de bekroonde Human-televisieserie Schuldig, die het nodige stof deed opwaaien, maken regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould de balans op in een podcast van zes afleveringen. Hoe gaat het nu met alle hoofdpersonen? Kan de onvergetelijke dierenwinkelier Dennis zijn hoofd boven water houden? Redt de Vogelbuurt zich wel zonder ‘godfather’ Paul? Bivakkeert het gezin van Ramona en Ron nog steeds op een zolderkamertje?

Spotify    ►Apple     ►Google podcast     ►RSS

Spinvis - Een nieuwe morgen

Spinvis heeft een podcast gemaakt op basis van inspirerende gesprekken, die hij heeft gevoerd met de bewoners van verzorgingstehuis Tuindorp Oost in Utrecht naar aanleiding van Een nieuwe morgen. Tuindorp Oost is een experiment van Socius en Careyn, waar hoogbejaarden samenwonen met jongeren.

Spotify     ►Apple     ►Google podcast    ►RSS

Brainwash Radio

Brainwash radio

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Apple      ►Online     ►RSS

Bedvogels

Wat kunnen we over onze huidige seksuele normen leren als we de geschiedenis induiken? De podcastserie ‘Bedvogels’ van Human neemt de luisteraar mee op seksuele ontdekkingsreis. Vier jonge programmamakers vinden antwoorden op vragen over seks in andere tijden en culturen.

Spotify     ►Apple