Wat maakt de een mee, wat de ander niet meemaakt op het gebied van inclusiviteit? En wat doet dat met de ander? In het tweede seizoen van Over Kleur gesproken gaan witte makers en makers van kleur uit de Nederlandse televisie- en filmindustrie met elkaar in gesprek.

Aan de hand van fragmenten uit recente Nederlandse films en series vinden respectvolle uitwisselingen plaats over waar zij persoonlijk tegenaan lopen en hoe dat voor de ander is. De gesprekken gaan expliciet over kleur en representatie. Samen proberen ze te ontdekken hoe ze de disbalans kunnen veranderen.

Met Over Kleur gesproken, een serie i.s.m. het Nederlands Film Festival (NFF) en het initiatief KLEUR, wil HUMAN verdieping brengen in het debat en op een inspirerende en opbouwende manier bijdragen aan meer bewustwording rondom inclusiviteit van kleur.

Nederlands Film Festival

Op 23 september presenteert het NFF de zogeheten NFF Conferentie, waar de Nederlandse av-industrie samenkomt en diverse onderwerpen behandelen. Van 13:30 tot 14:30 schuiven onder andere Manoushka Zeegelaar Breeveld en Iraida Markus-Meerzorg van het initiatief KLEUR aan bij het onderdeel: 'Representation, let's do better!', waar Over Kleur gesproken ook aan bod komt. Daarnaast zullen de vijf afleveringen via schermen te zien zijn op het festival.