Over Human

Human =
de omroep die
je te denken geeft
nieuwe perspectieven biedt
om je hoofd vraagt
en je hart raakt

Human is anders dan andere omroepen. Niet alleen omdat we een humanistische omroep zijn. Het komt vooral omdat we in wezen maar één ambitie hebben. Te denken geven. Door kennis over te dragen, door perspectieven aan te reiken die verrassen.

Hoe kunnen we, gewapend met een overdosis aan nieuwsgierigheid, beter grip krijgen op de wereld waarin we leven, de wereld waarin we als burgers actief zijn? Hoe kunnen we bijdragen aan een samenleving van betrokken mensen die verantwoordelijkheid nemen?

Human is er niet voor de pasklare antwoorden. Wij vertellen niet hoe te leven, hoe te denken, wat uw mening moet zijn. We onderzoeken. En we zetten onze verbeelding aan het werk. Om vooroordelen en aannames tegen het licht te houden. Om mechanieken bloot te leggen, die de werkelijkheid en ons beeld daarvan sturen. Om zo de maatschappij beter te leren doorgronden, beter te functioneren in ons dagelijks leven en om tot beter onderbouwde besluiten voor onze samenleving te komen. 

We doen het niet alleen. Human werkt vanuit een netwerk van verwante media en verwante maatschappelijke organisaties. Hun kennis en ervaring, en in toenemende mate ook die van onze leden, zijn onmisbaar om die ene ambitie te realiseren.

We beperken ons assortiment. Alleen dan kunnen we steeds beter worden. Filosofie, onderzoeksjournalistiek, drama en documentaire. Deze vier pijlers leveren ons bij uitstek de methodes om platgetreden paden te omzeilen. Om programma’s te maken die om het hoofd vragen en het hart raken.