De wereld heeft mensen nodig. Mensen die niet vervlakken, maar onderzoeken en vragen blijven stellen. Die eerst nadenken en dan oordelen.

Hoe kunnen we, gewapend met een overdosis aan nieuwsgierigheid, beter grip krijgen op de wereld waarin we leven, de wereld waarin we als burgers actief zijn? Hoe kunnen we bijdragen aan een samenleving van betrokken mensen die verantwoordelijkheid nemen?

Wij zijn Human. Een kleine, creatieve en bevlogen omroep met voelsprieten in de maatschappij. Wij verkennen het leven, agenderen relevante thema’s om met partners en publiek bij stil te staan en zo positieve verandering teweeg te brengen.

Human is er niet voor de pasklare antwoorden. Wij vertellen niet hoe te leven, hoe te denken, wat je mening moet zijn. We onderzoeken. En we zetten onze verbeelding aan het werk.

We doen het niet alleen. Human werkt vanuit een netwerk van verwante media en maatschappelijke organisaties. Hun kennis en ervaring, en in toenemende mate ook die van onze leden, zijn onmisbaar om te blijven agenderen.