In 'Ik kóm niet uit Sri Lanka' onderzoekt Dinja Pannebakker het belang van weten waar je vandaan komt. Dinja is geboren in Sri Lanka maar geadopteerd toen ze een paar weken oud was. Ze weet niet beter dan dat ze Nederlands is. Maar dat lijkt haar omgeving niet te begrijpen. Klopt Dinja’s stellige overtuiging dat haar identiteit los staat van waar haar roots liggen?

'Ik kóm niet uit Sri Lanka' veelvuldig in de media besproken

13 januari 2020, Volkskrant - Dinja Pannebakker: ‘Ik voel me Nederlands. Met Sri Lanka voel ik me niet verbonden’
Radiomaker Dinja Pannebakker (32) is geboren in Sri Lanka maar groeide op in Nederland. Foto’s van haar moeder doen haar niets en ze heeft een afkeer van de geuren in het land. In een documentaire onderzoekt ze haar relatie tot Sri Lanka. Door Robert Vuijsje

Lees verder

Dinja

januari 2020, Interview VPRO gids 'Wie ben ik'
Dinja Pannebakker kómt niet uit Sri Lanka. Ze is er wel geboren, maar voelt geen enkele band met haar geboorteland. "identiteit en roots kunnen ook los van elkaar staan." Door Joost Vosman - VPRO gids.
Lees hier het interview

25 september, Adoptiemagazine - Honderd procent Dinja
"
Ieder adoptiekind heeft zijn eigen verhaal. Dit is het mijne", zegt Dinja Pannebakker (32). Ze is de hoofdpersoon in de webserie 'Ik kóm niet uit Sri Lanka'. Daarin onderzoekt ze het belang van weten waar je vandaan komt.
Lees het interview op pagina 20

Dinja en haar ouders

24 september, Het Leidsch Dagblad, Geadopteerd maar niet benieuwd naar je afkomst: ’Ik kóm niet uit Sri Lanka’. Door Jorien van der Keijl
Lees verder

18 september, RTL4 Koffietijd
"Dinja Pannebakker onderzocht haar overtuiging 'dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt om helemaal jezelf te kunnen zijn' en vertelt over de serie die ze daarover heeft gemaakt: 'Ik kóm niet uit Sri Lanka'."
Kijk hier

Dinja bij Koffietijd, RTL 4

10 september, Omroep West
Haar lievelingseten is hutspot, ze is dol op de camping en het Nederlands Elftal juicht ze hartstochtelijk toe, maar toch moet Dinja Pannenbakker steeds vertellen waar ze vandaan komt. Want toen ze een paar weken oud was werd ze geadopteerd vanuit Sri Lanka. Dinja voelt zich op en top Nederlands, maar haar omgeving ziet dat anders.
Luister hier

8 september, FunX - TopiX:  vanaf 07:22 uur wordt de serie 'Ik kóm niet uit Sri Lanka' besproken.
Telefonisch interview met Dinja, verder in de show komen er meer mensen aan het woord die anders kijken naar hun roots.
Luister hier

TopiX - FunX

7 september, NPO Radio 2- SHAY!:  Dinja heeft niets met haar afkomst
Interview met Dinja in de radioshow van Shay Kreuger.
Luister hier

Shay Kreuger (NPO Radio 2)

4 september, VPRO Koos tipt: Sri Lankaas-pannenkoeken
"Dinja Pannebakker is geboren in Sri Lanka maar geadopteerd toen ze zes weken oud was. Ze heeft geen enkele band met haar geboorteland en op vakanties in Sri Lanka voelt ze zich als een toerist in haar eigen land. Dinja beschrijft het gevoel zelfs als 'een soort van transgender'. Van binnen voel ik me anders dan dat ik er van buiten uitzie." Door Joost Vosman
Lees verder

VPRO Koos tipt

2 september, FunX,  Interview 'Start met Fernando'
"Stel: je komt uit Sri Lanka. Dope natuurlijk. Máár je hebt he-le-maal niets, nada, nothing met je roots! Of nou ja, niet heel veel in ieder geval. Het klinkt misschien onwerkelijk, maar voor Dinja Pannebakker is dit gewoon de realiteit. En die realiteit is vanaf vandaag 15.00 uur te checken in de docu-serie 'Ik kóm niet uit Sri Lanka' op het YouTube-kanaal van NPO 3. Daar vertelde ze meer over in Start met Fernando."
Lees en luister verder

Dinja met FunX-presentator Fernando Halman

Meer Ik kóm niet uit Sri Lanka