HUMAN en Humanitas helpen de wereld graag vooruit

Vriendschap telt

In moeilijke tijden nog meer dan anders. Corona raakt iedereen maar de meest kwetsbaren in het bijzonder. De vrijwilligers van Humanitas staan hen zo veel mogelijk ter zijde. Ondanks de beperkingen van de anderhalve meter samenleving bieden zij hulp op maat aan mensen die eenzaam zijn, ziek, arm of radeloos.

HUMAN en Humanitas slaan de handen ineen

Als geestverwante organisaties helpen we de wereld graag vooruit. Die is gebaat bij mensen die verantwoordelijkheid nemen en de handen uit de mouwen steken voor een mooiere samenleving. Dat doen we het liefste samen.

Doe je mee? Word vriend ↓

Als je meedoet:

  • help je Humanitas met het bijstaan van mensen in nood, onder meer met begeleiding bij doktersbezoek, een luisterend oor bij eenzaamheid of praktische hulp bij geldproblemen.
  • help je HUMAN als publieke omroep voortbestaan met programma’s die de blik verruimen en impact genereren rond actuele thema’s.

Je vriendschap telt dubbel

Met je steun aan HUMAN versterk je ook Humanitas. Dubbel raak.

Weet je niet zeker of je al vriend bent?

"Ik heb mijn leven weer opgepakt dankzij het contact met een vrijwilliger van Humanitas"

De vrijwilligers van vereniging Humanitas geven mensen in nood weer kracht. Dit helpt ze bij het verbeteren van hun situatie. De hulp is gratis en altijd in de buurt. Met tachtig afdelingen in het hele land is Humanitas er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Het belang van opleiden van vrijwilligers neemt toe
Er wordt steeds meer beroep gedaan op onze vrijwilligers. Dankzij onze donateurs kunnen we hen opleiden en ervoor zorgen dat zij hun werk goed en gratis blijven doen. 

De vrijwilligers van Humanitas:
• helpen bij het voorkomen of oplossen van schulden
• houden eenzame mensen gezelschap
• geven steun bij rouw
• begeleiden zieken bij doktersbezoek
• verzorgen vakanties voor kansarme kinderen
• brengen geldzaken op orde

Meer weten over de activiteiten van Humanitas? Dat lees je hier.

HUMAN, meer dan een omroep

Hoe gaan we om met dilemma’s waarvoor niet één juiste oplossing is? HUMAN laat zien dat er altijd verschillende perspectieven zijn. Zuurstof voor ruimdenkers. Behalve op tv, radio en online is HUMAN actief in het onderwijs en bij je in de buurt met debatprogramma’s en evenementen. Altijd vanuit dezelfde wens: impact creëren rond actuele thema’s. Ambitieus? Absoluut. Mogelijk? Jazeker. Samen met jou.

Eind dit jaar vindt de ledentelling plaats. Dan moet HUMAN, nu nog aspirant-omroep, minimaal 50.000 leden hebben voor definitieve plek in het omroepbestel. Qua aantal balanceren we rond deze grens. Dat is een kwetsbare positie. Met 15.000 vrienden erbij zitten we boven de marge en hebben we extra vet op de botten.

Als vriend

  • versterk je het geluid van HUMAN.
  • maak je bijeenkomsten mogelijk in het hele land, zoals onderwijs- en debatprogramma’s.
  • ben je welkom bij onze televisieopnames, zoals van Het Filosofisch Kwintet.
  • ontvang je korting op toegang tot exclusieve voorvertoningen en evenementen zoals het Brainwash Festival.
  • investeer je in programma's van Human zoals Brainwash en Schuldig.

Op de HUMAN vriendenpagina vind je een overzicht van alle actuele voordelen voor vrienden.