In opmaat naar het Brainwash Festival vindt er op zaterdag 29 oktober een Brainwash Special plaats: The Origin of Inequality. Voorafgaand aan de Special zijn er opnames van Het Filosofisch Kwintet. Vrienden van HUMAN mogen met korting naar de Brainwash Special en Het Filosofisch Kwintet.

Brainwash Festival Special: The Origin of Inequality

We willen graag de beste versie van onszelf zijn. Maar hoe vrij zijn we écht om onze eigen weg in het leven te kiezen? Is economisch succes binnen handbereik door hard te werken? Of worden je kansen in de wereld bepaald door waar je wieg staat, waar je opgroeit en welk geslacht je hebt ?

Met de wereldberoemde econoom Oded Galor duiken we de geschiedenis in. We ontrafelen waar ongelijkheid vandaan komt en hoe die ongelijkheid ook vandaag ons leven nog bepaalt. Tim ‘S Jongers (directeur van de Wiardi Beckman Stichting) en theatermaker Ola Mafaalani gaan met Oded Galor in gesprek en onderzoeken met hem of het mogelijk is om op de sociaal-economische ladder te klimmen. Presentatie: Maaike Schoon.

Wanneer: zaterdag 29 oktober, inloop 14:15 uur, start programma 15:00 uur (na aanvang geen toegang in verband met televisieopnames).
Waar: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam.

Het Filosofisch Kwintet: Het WK in Qatar

Heb je zin om er een middag van te maken? Kom dan ook naar de televisieopnames van Het Filosofisch Kwintet!

Aan de vooravond van het WK in Qatar bespreekt Clairy Polak de morele dilemma’s van moderne slavernij met vier denkers. Hoe kunnen we naar het WK voetbal in Qatar kijken als we weten dat duizenden zijn gestorven bij de bouw van stadions? En waarom kopen we telefoons die op mensonterende wijze zijn geproduceerd? Welke verantwoordelijkheid dragen we zelf? Zijn we als consumenten slavendrijvers van onze tijd? 

Wanneer: zaterdag 29 oktober – inloop 11:15 uur, start programma 12:00 uur (geen toegang na 12:00 uur vanwege de opnames)
Waar: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam.

Korting voor vrienden

Vrienden van HUMAN ontvangen 2,50 euro korting op een kaartje voor Brainwash Special op zaterdag 29 oktober en betalen maar 10 euro. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Wil je naar zowel de Special als Het Filosofisch Kwintet? Ga dan voor een combiticket. Als vriend van HUMAN betaal je 12,50 euro, in plaats van 15 euro. Deze kortingsactie is inmiddels afgelopen.

Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Brainwash Festival

Op Brainwash Festival 2022 kantelen baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers de blik op onszelf en de wereld waarin we leven. Schurende ideeën, gedurfde gedachten en nieuwe visies komen samen op het grootste jaarlijkse denkfestival van Nederland en België.

Brainwash Festival vindt plaats op zondag 30 oktober 2022 in Amsterdam. Vrienden van HUMAN ontvangen 7,50 euro korting op een kaartje. Meer informatie over het festival vind je hier.