Parade

Human is partner van de Parade

Logisch, want Human en de Parade bieden allebei hersenvoer voor ‘doendenkers’, mensen die het denken aandurven, de handen uit de mouwen steken en de wereld een stukje mooier maken. Doe je mee?

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in theatertenten. Merendeel van de voorstellingen is speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

Human op zondag

Sinds dit jaar heeft Human een nieuwe samenwerking met theaterfestival de Parade. Doorlopend kun je onderin de Theatertoren verschillende denkers 'daten'. Daarnaast heeft Human iedere zondag twee voorstellingen (met inhoud en knipoog) geselecteerd, die je voordelig kunt bezoeken. Voor slechts 20 euro koop je een Human-pakket, met daarin een kaartje voor het terrein en voorstellingen van bijvoorbeeld het Scapino Ballet Rotterdam en Collectief Het Paradijs. Kijk op deparade.nl/human voor het actuele overzicht en een link naar de kaartverkoop.

Dit was de Parade 2019 in cijfers

Geluk voor ongelovigen

Stine Jensen gaf een interactieve lezing

Hoe word je gelukkig? Het is een obsessieve vraag voor velen. Filosoof Stine Jensen werd geboren in het land dat jaren lang op nummer 1 eindigde in de ranglijstjes gelukkigste landen te wereld: Denemarken. Ze nam je in deze interactieve lezing mee langs enkele grote denkers en hun opvattingen over geluk: is het meetbaar, maakbaar en helpt positief denken echt? Heb je iets aan geluksrecepten? En op welke gronden is Denemarken het paradijs op aarde?

Stine Jensen was te zien op de Parade in Amsterdam.