Wat als je de belangrijkste vragen van nu voorlegt aan de meest toonaangevende filosofen en wetenschappers en de spannendste makers en schrijvers van dit moment? Brainwash Festival is een explosie van gedachten, vragen en ideeën met meer dan 120 sprekers in circa zeventig programma’s. Vrienden van HUMAN krijgen korting op een kaartje.

Er zijn performances, talks, gesprekken, films en voorstellingen. En als het even kan: alles door elkaar! Niet één thema staat centraal, maar je kan verschillende vragen verkennen in speciale programma-routes. 

Zondag 31 oktober is de centrale dag van het festival. Met een ticket krijg je toegang tot meer dan zeventig programma’s op en rond het Leidseplein in Amsterdam. Meer informatie over tickets en het programma vind je op de website van Brainwash Festival. HUMAN is medeorganisator van het festival.

Korting voor vrienden

Vrienden van HUMAN ontvangen 10 procent korting op een kaartje voor Brainwash Festival op zondag 31 oktober en 33 procent korting op een kaartje voor de NRC Future Affairs programma's op zaterdag 30 oktober. Deze actie is afgelopen.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

De eerste bevestigde namen zijn: Steven Pinker, Ece Temelkuran, Jonathan Haidt (online), Sofie Lakmaker, Abdelkader Benali, Paul Verhaeghe en Olivia Laing (online). Bekijk hier het volledige overzicht. 

De invloedrijke psycholoog en Harvard-hoogleraar Steven Pinker