Internationaal documentairefestival Meierijstad van woensdag 7 tot en met zondag 11 oktober

Laat je inspireren, verrassen, confronteren en verwonderen tijdens Beholders; een vijfdaags documentairefestival op diverse locaties in de kernen van Meierijstad. Van woensdag 7 tot en met zondag 11 oktober 2020 is de tweede editie!

Wat zie jij?
Ervaar de werkelijkheid van anderen en word je bewust van je eigen realiteit. Besef dat we allemaal beholders zijn, maar dat we allemaal wat anders zien. Beholders organiseert zo’n 50 voorstellingen en geeft daarna alle aandacht en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Het zijn bijzondere tijden. Meer dan ooit hebben we behoefte om elkaar weer te zien, ervaringen te delen en met elkaar in gesprek te gaan. En dat kan! Want Beholders gaat door in een iets aangepaste setting, waarbij we uiteraard de richtlijnen van het RIVM naleven. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en passen ons aan waar dat nodig is. Zo waarborgen we de veiligheid van onze bezoekers, gasten, makers, medewerkers en moderatoren.

Makers én bezoekers

Documentairemakers verdienen aandacht voor hun film en hun verhaal. Bezoekers verdienen meer inzicht en achtergrond bij het verhaal van de makers. Tijdens het festival creëren we volop ruimte en tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Voorstellingen
Er wordt de tijd genomen voor de voorstellingen. Van Human worden de onderstaande documentaires vertoond. Na afloop volgt een interview en een Q&A met de gast.