Op school

Op deze onderwijspagina staan verscheidene programma's van Human die speciaal zijn bewerkt en/of uitgebreid met lesmateriaal.
Deze programma’s kunnen de basis vormen om uiteenlopende onderwerpen en maatschappelijke thema’s te bespreken.
De diverse films, afleveringen en scènes nodigen uit tot discussie, reflectie, het onderbouwen van meningen, het improviseren van verscheidende situaties, het inleven in situaties van de ander en het schrijven van essays waarin argumenteren centraal staat.

De Vloer Op Jr.

In De Vloer Op Jr. krijgen acteurs, jong en oud, samen een opdracht of dilemma, waarop ze onvoorbereid een verhaal improviseren op het toneel.

Dus ik ben jr.

In Dus Ik Ben Jr. stuurt denkpiloot Borre een denktank van kinderen aan. In elke aflevering pluizen zij met behulp van hulpfilosoof Stine Jensen een vraag uit waar een denktanker of kijker wakker van ligt.

Duivelse Dilemma's

Prominente Nederlandse filmmakers zetten hun personages voor een keuze tussen kwaden. Ze vertalen actuele thema’s in persoonlijke dilemma’s.

Catalogus Duivelse Dilemma's

Durf te denken

Van Aristoteles tot Kant: grote denkers hebben veel invloed gehad op hoe wij de wereld zien. Maar wat was de kern van hun boodschap?

Medialogica

Een artikel in de krant, een programma op tv: de media hebben veel invloed op de manier waarop het publiek een onderwerp beoordeelt. Maar in hoeverre zijn de media een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld?

Documentaires (9-12 jaar)

Documentaires (15-18 jaar)

'Help! ......in de Klas'

Help! Een homo in de klas

In de documentaire HELP! Een homo in de klas worden enkele voorlichters van het COC een jaar lang gevolgd en zien we hoe de huidige generatie middelbare scholieren denkt over homoseksualiteit. Homoseksualiteit blijkt nog steeds een erg gevoelig onderwerp.

 

 

Help! Een hoer in de klas

Er zijn in Nederland naar schatting 25.000 mensen werkzaam in de prostitutie; ze ontvangen een veelvoud aan klanten. Maar het werk blijft in de taboesfeer hangen. In deze documentaire wordt het thema prostitutie van binnenuit benaderd. Josje vertelt aan studenten en scholieren over haar dagelijks werk, waarvoor ze vrijwillig heeft gekozen. Zij hoopt dat openheid rond het beroep van prostituee ervoor zorgt dat mensen meer respect krijgen voor dit niet alledaags vak.

Tussenuur

Via radio proberen we te achterhalen hoe tieners van nu tot hun ideeën komen en wat ze daarmee doen.

Denktank

In wat voor wereld wil jij leven? In Denktank crossen vier scholieren met Stine Jensen door Nederland. Ze bezoeken plekken waar een glimp van de toekomst zichtbaar is. Zo voetballen ze met robots, eten in het restaurant van de toekomst en vertegenwoordigen kip Kato in de rechtszaal.

De Locker

Online documentaireserie voor jongeren over hun verborgen verhalen.