Documentaires (leeftijd 9-12 jaar)

Tegenpool

'Tegenpool' is een filmisch experiment dat de levens van twee vreemden met elkaar verbindt. Mayra, een elfjarig meisje uit Amsterdam-Noord, gaat op bezoek bij haar tegenpool - een ex-gedetineerde. Ontdekt ze raakvlakken, die voorbij gaan aan haar oorspronkelijke vooroordelen? En kunnen Mayra en haar tegenpool iets van elkaar leren?
Een film van Marta Jurkiewicz

Het meisje en de boom

De 11-jarige Filine uit Dordrecht zit het liefst de hele dag in haar favoriete eikenboom om naar de natuur te kijken. Het lijkt haar best fijn om een boom te zijn want 'dan blijft alles gewoon hetzelfde'. Maar dan wordt de rust verstoord. Er worden bomen gekapt in het bos en Filine is bang ook haar boom te verliezen. Het eigenzinnige meisje komt in actie om haar lievelingsboom te beschermen.
Een film van Marleen van der Werf

De man die alles kan

De 11-jarige Malik heeft het Syndroom van Down. Aan het begin van de film staat hij vrolijk voor de camera te springen en te dansen. Als hij naar Afrika verhuist, staat zijn hele wereld op zijn kop! Alles is nieuw en anders, er is niemand om mee te spelen en de dingen die hij in Nederland heeft geleerd blijken hier anders te werken. Maar als zijn vader hem op een avond een oud familieverhaal vertelt, verandert Maliks wereld. De harde werkelijkheid lijkt opeens niet zo hard meer. Hij is tenslotte de man die alles kan!
Een film van Nadine Kuipers

4Ever

Vera wil dolgraag haar hartsvriendin weer zien. Arbesa kreeg hier geen verblijfsvergunning en woont nu weer in Kosovo. Vera heeft een nieuw leven opgebouwd met nieuwe vriendinne, toch wil ze heel graag haar oude vriendin naar Nederland halen. Vera zet een actie op gang en zoekt zelfs hulp in de Tweede Kamer.
Een film van Reber Dosky