Vanuit Argentinië stuurt Sugyn ons verhalen. Sinds 2022 is zij onderdeel van ons grote correspondentennetwerk. Kijk hier de verhalen vanuit Argentinië en klik door naar het archief.

De eerste reportage van Sugyn voor Metropolis ging over de Russische diaspora in Argentinië. Hoe kijkt men in Argentinië naar Russen, na de inval van Rusland in Oekraïne?

Baby ja Baby nee?

6 november 2022

Abortus was in Argentinië tot twee jaar geleden illegaal, behalve in het geval van verkrachting of gevaar voor moeder of kind. Inmiddels kunnen vrouwen die ongewenst zwanger zijn bij klinieken en ziekenhuizen. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen hier blij mee is. Onze correspondent Sugyn loopt een dag mee met Gonzalo, die het als zijn heilige missie ziet om vrouwen te behoeden voor abortus en gaat protesteren en bidden voor een ziekenhuis waar abortussen worden uitgevoerd.

Safe Spaces

11 september 2022

Tatoeëerder Dan wil een safe space vormen in de machowereld van de tattoos. Hij helpt mensen een eindje op weg in hun transitie van vrouw naar man met gratis tepeltatoeages.

Wij gaan weer naar School

4 september 2022

Basisschoollerares Amalia Agüero reist al jaren urenlang te bus, auto en paard om les te kunnen geven op een school in El Toral, een dorp op 3200 meter hoogte en ver verwijderd van de grote stad. Deze school behoort toe aan een inheemse gemeenschap van 90 mensen, waarvan 27 kinderen. Samen met zes andere leraren maakt ze elke drie weken deze lange reis om hier les te kunnen geven.

Russen

10 april 2022

Hoe vergaat het Russische wereldburgers tijdens deze oorlog in Oekraïne? Rusland kent een grote diaspora. Overal leven mensen die lang geleden of juist heel recent vertrokken zijn uit Rusland. Hoe ervaren deze Russen deze oorlog? Worden zij erop aangesproken? En hoe denken zij zélf over deze oorlog? Op onderzoek in een Russisch eetcafé in Buenos Aires, Argentinië.

Meer uit Argentinië