Medialogica gaat verder in de klas

Na de uitzendingen gaat Medialogica verder in de klas.

Samen met Schooltv zijn speciaal twee nieuwe afleveringen bewerkt voor in de klas en trekken eindredacteur Marc Josten en redacteur Rowan Olierook Beeld en Geluid in om met scholieren en studenten in gesprek te gaan over bijvoorbeeld medialogica, kritisch en complotdenken, privacy van nabestaanden in mediahypes. 

Heel Holland zoekt

Op 7 mei 2013 raakten de broertjes Ruben en Julian vermist. Hun vader is die ochtend dood gevonden. Hij had zelfmoord gepleegd. Twee weken lang werd er fanatiek naar de broertjes gezocht en er werden speciale burgerzoekacties opgezet. Uiteindelijk werden de broertjes dood gevonden. De zaak werd door verschillende media opgepakt. Er werd gesuggereerd dat de media op een respectvolle manier omgingen met de zaak, maar de moeder van Ruben en Julian denkt daar heel anders over. Haar privacy is door allerlei instanties geschonden. Wat was de rol van de media bij deze vermissing?

Download hier de lesbrief van SchoolTV (NTR).

Aanrijding of aanslag?

Op 10 juni 2017 rijdt een man het Stationsplein in Amsterdam op. Hij raakt hierbij voetgangers en er vallen gewonden. De auto komt tot stilstand tegen de ingang van het metrostation. Wat is er precies gebeurd? En hoe berichtten de politie en verschillende media hierover? Is dit een aanslag?

Download hier de lesbrief van SchoolTV (NTR).

Onderwijspagina